{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFF: "Pogled" na Charlotte Ramplling

F
28.7.2011. u 18:59
0
0
SFF: "Pogled" na Charlotte Ramplling
0
SFF: "Pogled" na Charlotte Ramplling
Charlotte Ramplling
Charlotte Rampling glumica koje je svojevremeno pomjerala granice, rušila tabue gošća je ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.
Osim što je kustosica Fondacije Katrin Cartlidge ova glumica u okviru SFF-a predstavlja se i sa dva filma.

Tako je u okviru programa Specijalnih projekcija u kinu Meeting Point prikazan film „Pogled“ u režiji Angeline Maccarone.

Uloge, tačnije sami sebe u filmu koji je slojevita priča o Charlotte Rampling osim nje igraju i Peter Lindbergh, Paul Auster, Juergen Teller.

Film je priča o njoj kao o rušiteljici tabua i ikoni avangarde.

O ličnosti koja je svemu prilazila bez predrasuda. Kroz film se pričaju priče o glumi, godinama, izloženosti, demonima, karakterima, slobodi da se bude ono što jesi.

„Pogled“ je osvrt na njenu perspektivu, vidimo svijet njenim očima. Daleko izvan anegdotske trivijalnosti i linearne biografije, Rampling neustrašivo proniče u glavna životna pitanja.

Nakon projekcije Rampling je razgovarala s publikom o filmu, svojoj karijeri...

Charlotte Rampling će sarajevskoj publici predstaviti i film Melanholija Larsa von Triera u kojem je ostvarila ulogu Gaby, čiji lik je baziran na rediteljevoj majci.

Svoju filmsku karijeru 1964. godine s Richardom Lesterom u njegovom filmu The Knack. 1966. pojavila se kao Meredith u filmu Georgy Girl, a poslije toga njena glumačka karijera je procvjetala kako u engleskoj, tako i u francuskoj i talijanskoj kinematografiji.

Često se pojavljivala u kontroverznim ulogama - 1969. u filmu The Damned Luchina Viscontija i u filmu Liliane Cavani iz 1974. godine The Night Porter, glumeći uz Dirka Bogardea.

Za svoje uloge nagrađena je brojnim priznanjima među kojima su i Počasni Cezar, Nagrada Evropske filmske akademije za najbolju žensku ulogu (Swimming Pool), te Nagrada za životno djelo Stockholm Film Festival.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: