{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFF: "Pogled" na Charlotte Ramplling

F
28.7.2011. u 18:59
0
0
SFF: "Pogled" na Charlotte Ramplling
0
SFF: "Pogled" na Charlotte Ramplling
Charlotte Ramplling
Charlotte Rampling glumica koje je svojevremeno pomjerala granice, rušila tabue gošća je ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.
Osim što je kustosica Fondacije Katrin Cartlidge ova glumica u okviru SFF-a predstavlja se i sa dva filma.

Tako je u okviru programa Specijalnih projekcija u kinu Meeting Point prikazan film „Pogled“ u režiji Angeline Maccarone.

Uloge, tačnije sami sebe u filmu koji je slojevita priča o Charlotte Rampling osim nje igraju i Peter Lindbergh, Paul Auster, Juergen Teller.

Film je priča o njoj kao o rušiteljici tabua i ikoni avangarde.

O ličnosti koja je svemu prilazila bez predrasuda. Kroz film se pričaju priče o glumi, godinama, izloženosti, demonima, karakterima, slobodi da se bude ono što jesi.

„Pogled“ je osvrt na njenu perspektivu, vidimo svijet njenim očima. Daleko izvan anegdotske trivijalnosti i linearne biografije, Rampling neustrašivo proniče u glavna životna pitanja.

Nakon projekcije Rampling je razgovarala s publikom o filmu, svojoj karijeri...

Charlotte Rampling će sarajevskoj publici predstaviti i film Melanholija Larsa von Triera u kojem je ostvarila ulogu Gaby, čiji lik je baziran na rediteljevoj majci.

Svoju filmsku karijeru 1964. godine s Richardom Lesterom u njegovom filmu The Knack. 1966. pojavila se kao Meredith u filmu Georgy Girl, a poslije toga njena glumačka karijera je procvjetala kako u engleskoj, tako i u francuskoj i talijanskoj kinematografiji.

Često se pojavljivala u kontroverznim ulogama - 1969. u filmu The Damned Luchina Viscontija i u filmu Liliane Cavani iz 1974. godine The Night Porter, glumeći uz Dirka Bogardea.

Za svoje uloge nagrađena je brojnim priznanjima među kojima su i Počasni Cezar, Nagrada Evropske filmske akademije za najbolju žensku ulogu (Swimming Pool), te Nagrada za životno djelo Stockholm Film Festival.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: