Kultura
1

SFF: "Operacija kino" u Čapljini

FENA
Čapljina
Čapljina
Nakon Bosanske Krupe, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Jajca i Stoca, "Operacija kino", projekt SFF-a, svoju ljetnu turneju nastavlja u Čapljini.

Tako će od 3. do 5. septembra publika na Trgu kralja Tomislava imati priliku da pogleda film "Nedodirljivi" Oliviera Nakachea i Erica Toledana (Nagrada publike 18. SFF-a) te "Svi iz naše porodice" Radu Judea (Srce Sarajeva za najbolji film).

Filmsko druženje u Čapljini bit će završeno projekcijom filma "A gdje sada?" rediteljke Nadine Labaki koji je osvojio drugo mjesto po glasovima publike 18. Sarajevo film festivala.

"Operacija kino" je filmsko-obrazovni program koji Sarajevo film festival realizuje u saradnji s Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom i Istanbul International Film Festivalom, a uz podršku MEDIA Mundus EU i norveške ambasade u Sarajevu.

Projekt je nastao radi razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu, saopćeno je iz SFF-a.