Kultura
0

SFF: Odabrani učesnici programa Talents Sarajevo 2015.

Klix.ba
Talents Sarajevo 2015. ugostit će perspektivne glumce, režisere, direktore fotografije, filmske kritičare, producente i scenariste iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza. Njih ukupno 71 učestvovaće u sedmici predavanja, interaktivnih panel diskusija, treninga te sadržaja namijenjenih njihovom profesionalnom umrežavanju.

Obrazovna platforma Sarajevo Film Festivala, nastala sa ciljem povezivanja mladih filmskih autora iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, osnovana je 2007. godine u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents.

Šestodnevni program, posebno osmišljen i namijenjen regionalnim filmskim nadama, kao i prisustvo renomiranih filmskih stručnjaka u svojstvu mentora i predavača Talents Sarajeva, razlog su evidentnog porasta interesovanja talenata za učešće u programu. O tome najbolje svjedoči rekordan broj pristiglih aplikacija na konkurs - 320. Od zastupljenih polja djelovanja, u najbrojnije aplikante spadaju režiseri sa 164 pristigle prijave.

SFF