{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFF - najmlađa publika u ulozi kritičara

N
NINA
21.5.2004. u 21:23
0
0
SFF - najmlađa publika u ulozi kritičara
0
SFF - najmlađa publika u ulozi kritičara
Pripreme za 10. jubilarni SFF su već u toku, a ove godine organizatori uvode Specijalni program pod radnim nazivom TEENARENA namijenjen mladima izmedu 12 i 18 godina.
Kino Obala Meeting Point u četvrtak, 19. maja otvorilo je vrata za djecu iz sportskog kluba RINACTION. Njih oko pedeset iz tzv. Fokus grupe, posebno za ovu priliku sačinjene od uzrasta izmedu 7 i 15 godina, mogli su pogledati dva filma i na osnovu svojih ocjena, na neki način utjecati na odluku da li će film biti prikazan u okviru Dječijeg programa ili TeenArene. Poput pravih kritičara, dali su svoje mišljenje i ocjene za slijedeće filmove:
a. Twinni (Austrija, 2004);
b. Sommer mit den Burggepenstern (Ljeto s duhovima, Austrija 2004)

Idučeg četvrtka članovi Fokus grupe RINACTIONA biće u prilici pogledati još dva filma i također dati svoje ocjene.

Sarajevo Film Festival na ovaj način želi pokazati koliko poštuje i uvažava dječije misljenje. Za pravilan odabir filma najbolji način je da sama djeca izaberu sadržaje koje žele gledati. Želja Sarajevo Film Festivala svakako je da našoj djeci i mladima pomogne da dosegnu najpotpuniji i najzdraviji mentalni razvoj, i barem na neki način učestvuje u njihovom obrazovanju. I ove godine će naša najmlađa i teen publika, uživati u najboljim i najnovijim filmovima, upoznavati se sa filmskom, ali i kulturama zemalja iz kojih
potiču prikazana ostvarenja. Također, nezaboravno druženje sa vršnjacima iz cijele BiH biće jedno od iskustava koje će i ove godine ponijeti sa sobom svako dijete.

Dječiji program 10. Sarajevo Film Festivala ove godine biće još bolji i veći i po kvalitetu i po obimu programa, a svrstava se u jedan od svjetskih evropskih filmskih festivala za djecu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: