{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFF: Glavni žiri CineLinka izabrao 6 projekata

24.6.2003. u 23:58
0
0
SFF: Glavni žiri CineLinka izabrao 6 projekata
0
SFF: Glavni žiri CineLinka izabrao 6 projekata
CineLink selekcioni žiri donio je odluku o 6 projekata koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem Cinelink Marketu od 20. do 22. avgusta za vrijeme 9. Sarajevo film festivala.
CineLink selekcioni žiri u sastavu Philippe Bober, Behrooz Hashemian, Čedomir Kolar, producenti čiji su filmovi do sada osvajali nagrade na svim velikim evropskim i svjetskim festivalima kao sto su Kan, Venecija, Roterdam i Berlin, donio je odluku o 6 projekata koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem Cinelink Marketu od 20. do 22. avgusta za vrijeme 9. Sarajevo film festivala.

Izabrani projekti su:

Bosanski lonac, Vedran Fajković
Lagano, Nikola Mišić
Gola koža, Zlatko Topčić
Sasvim lično, Nedžad Begović
Ruže sa Tosku, Branko Đuric, Simona Stražisar
Zadnji dan, Namik Kabil

Izabrani scenariji će, od 2. do 8. jula u Sarajevu, učestvovati na CineLink programu usavršavanja scenarija. Pozvani skript doktori su Gareth Jones (London), Franz Rodenkirchen (Berlin) i Srđan Karanović (Beograd). Izabrani radovi će nakon usavršavanja biti predstavljeni na CineLink Marketu na kojem se očekuje prisustvo 15 do 25 domaćih i stranih producenata.

Sarajevo film festival i projekat Cinelink pozivaju i autore ostalih 8 projekata koji su ušli u uži izbor, da prisustvuju Sarajevskom filmskom festivalu za vrijeme CineLink Marketa kao gosti projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: