Kultura
0

SFF: Filmska zabava za najmlađu publiku iz cijele BiH

Sarajevo-x.com
I Dječiji Program Sarajevo Film Festivala ove godine doživljava svoje jedanaesto izdanje i drugu godinu zaredom, na veliko zadovoljstvo naše najmlađe publike, traje osam dana.

Od 20. do 27. augusta na platou KSC Skenderdija i u dvorani Mirza Delibašić održat će se najveća zabava za više od 30.000 hiljada mališana, koji će zahvaljujući organizatoru dolaziti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i uživati u najnovijim animiranim i igranim filmskim ostvarenjima.

Pored sjajnog filmskog programa Festival priprema i brojna popratna dešavanja za najmlađi dio publike. Tako će se na platou KSC Skenderdija svakodnevno održavati takmičenja u fudbalu, čiji je organizator pored Sarajevo Film Festivala i Fudbalski klub Bubamara.

Na atraktivnom fudbalskom terenu sa vještačkom travom zaigraće mladi timovi iz cijele BiH, a posjetioci će uživati u sjajnim utakmicama. Dobra vijest je da će svi oni koji dođu na plato i sami imati priliku da pokažu svoje umjeće u ovom popularnom sportu i osvoje zanimljive poklone.

Mališane će svakako oduševiti i činjenica da svaki dan prije filma na velikom filmskom platnu mogu igrati njihovu omiljenu video igru “Hugo” i družiti se sa dragim likovima. Posljednji dan Dječijeg Programa osmišljen je kao Dan za porodicu, kada će Sarajevo Film Festival omogućiti djeci i roditeljima da uživaju u cjelodnevoj zabavi.

Sarajevo Film Festival ove godine će se približiti i najmlađoj publici u najmnogoljudnijoj općini. Naime, prvi put ove godine u multimedijalnoj dvorani Općine Novi Grad održavaće se reprizne projekcije svih filmova za djecu.