Od 8. do 11. aprila
0

"Sevdalinkas" otvara Xenophoniju 2010.

Sarajevo-x.com
Drugo izdanje muzičkog događaja Xenophonia u organizaciji Jazz Festa bit će održano od 8. do 11. aprila u Sarajevu, a otvorit će ga trio Sevdalinkas kojeg čine turski muzičar Derya Turkan, francuski muzičar bh. porijekla Bojan Zulfikarpašić i francuski muzičar španskog porijekla Renaud Garcia-Fons.

Iako su Bojan Zulfikarpašić i Renaud Garcia-Fons ranije gostovali na Jazz Festu Sarajevo predstavljajući svoje aktuelne projekte koji su imali odličan prijem kod publike, do sada nisu zajedno nastupali.

Projekat Sevdalinkas svoju premijeru doživjet će 6. aprila u Istanbulu, a dva dana kasnije, 8. aprila, ovaj će trio u Bosanskom kulturnom centru imati priliku čuti i vidjeti i publika Xenophonije.

Ova zanimljiva kombinacija trojice virtuoznih umjetnika prvi je veliki muzički događaj ovogodišnjeg muzičkog događaja Xenophonia. Cijena ulaznice za ovaj koncert iznosi 20 KM. I ove godine, u skladu sa dugogodišnjom praksom Jazz Festa, studentima će biti osiguran popust od 20%. Rezervacija ulaznica počinje 22. marta, a više informacija o programu i učesnicima Xenophonije, možete naći na www.xenophonia.ba.