{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seul: Predstavnici udruženja izdavača i knjižara BiH na Kongresu izdavača svijeta

F
15.5.2008. u 12:15
0
0
Seul: Predstavnici udruženja izdavača i knjižara BiH na Kongresu izdavača svijeta
0
Seul: Predstavnici udruženja izdavača i knjižara BiH na Kongresu izdavača svijeta
Na 28. kongresu izdavača svijeta u Seulu od 12. do 15. maja učestvovala je delegacija Udruženja izdavača i knjižara BiH, koju je predvodio predsjednik Ibrahim Spahić.
Drugog i trećeg dana kongresa u centru interesiranja bile su teme - Sloboda izdavaštva u Aziji, Aktuelna situacija u izdavaštvu Kine, Budućnost i saradnja izdavača u Aziji, Kopirajt, Prevođenje, Nacionalna politika, Knjiga i kultura različitosti, Novi trendovi o trgovini knjiga, Nezavisni izdavači i globalizacija, Novi mediji i Nova platforma za promociju i prodaju knjiga, Budućnost sajmova knjiga te Marketing strategija.

Učesnici su posjetili Paju book city, grad izdavača, štamparija, dizajnera i arhitekture koji se prostire na 250.000 kvadratnih metara, saopćeno je iz Udruženja izdavača i knjižara BiH.

To je jedinstveni grad u svijetu koji ima sve uvjete za stvaralaštvo u proizvodnji knjige i razvoju nove kulturne industrije.

Učesnici su posjetili i sela umjetnika u kojima autori, likovni umjetnici, dizajneri imaju zajednicu za razvijanje novih ideja i projekata. Art selo organizira mnoge festivale na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou.

Spahić i član Upravnog odbora UIKBiH Tajib Šahinpašić razgovarali su sa članovima Izvršnog komiteta IPA te je dogovorena saradnja s mnogim asocijacijama iz Azije, Amerike, Afrike i Evrope.

Posebno je važan dogovor o održavanju sjednice Izvršnog komiteta u Sarajevu za vrijeme 21. sajma knjige i učila naredne godine te podrška članova Komiteta kandidaturi Sarajeva za svjetski grad knjige 2011. godine koji nominira UNESCO.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: