Održat će se 16. februara
151

Šesta Kids Kinđurijada u Domu Mladih zabava je za male kreativce

Klix.ba
Šesta Kids Kinđurijada održat će se 16.2. u Domu Mladih od 12 do 18 sati. Na Kids Kinđurijadi u carstvu šarenila, smijeha i igre tradicionalno će se održati interaktivne radionice i igraonice.

Kroz sve aktivnosti mališane će voditi stručno osoblje sa svojim asistentima iz određene oblasti. Zabava je namijenjena djeci od 3 do 13 godina, a radionice su usmjerene na različite aktivnosti.

Mališanima će biti ponuđene radionice plesa, crtanja, izrađivanja maski, muzička radionica i radionica programiranja.

"Umjetnost kod djece je izuzetno važna, a upotreba mašte za stvaranje nečeg manje ili više korisnog naučit će ih važnosti ličnog stvaralaštva i svojih mogućnosti. Dječije aktivnosti na Kids Kinđurijadi su odličan način da se uoče skriveni talenti i interesovanja djece, koja mogu postati hobi, zatim strast, a možda i životni poziv", stoji u saopćenju.

Na kraju druženja, održat će se veliki party, a djeci su obezbjeđeni i besplatni sokovi, užina, slatkiši i grickalice za sve mališane.

Ovogodišnju Kids Kinđurijadu podržala je Općina Stari Grad i načelnik Ibrahim Hadžibajrić, koji će se pridružiti mališanima u sarajevskom Domu mladih.

Ulaz na Kids Kinđurijadu je besplatan.