{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest predstava na aprilskom repertoaru scene MESS

3.4.2015. u 15:50
2
1
Šest predstava na aprilskom repertoaru scene MESS
2
Aprilski repertoar Scene MESS Internacionalnog teatarskog festivala MESS, publici će predstaviti šest predstava nastalih u koprodukciji sa domaćim i evropskim teatrima.
Sa ukupno osam igranja predstave će biti izvedene u Sarajevu, Konjicu i Pisi u Italiji, a repertoar će otvoriti premijerno izvođenje predstave “Brašno u venama“ Borisa Liješevića u Sarajevskom ratnom teatru u srijedu, 8. aprila u 20 sati. Nastavljajući tradiciju promovisanja svih pozorišnih zanimanja, april će se obilježiti kao mjesec pozorišnog svjetla.

U okviru aprilskog repertoara Scena MESS će se pored spomenute premijere predstaviti i sa predstavom "Jesus" Babilonia Teatri iz Italije koja igra u Pisi 10.04., dok će sarajevska publika 16. aprila imati priliku ponovo pogledati predstavu Pozorišta mladih "Gospodin Jastuk". Predstava "Još jedno pismo preko Crvenog krsta", nastala u koprodukciji SARTR-a i Scene MESS, predstavit će se na Festivalu glumca u Konjicu 27. aprila, a isto veče će se pred publikom u Kamernom teatru 55 igrati "Koncert ptica".

Kraj mjeseca obilježit će još jedno igranje sad već kultne predstave SARTR-a, Scene MESS i Fondacije Karim Zaimović i WARM Centra, "Tajna džema od malina" 30. aprila.

Opisujući proces rada i nastanak svjetla za jednu predstavu, majstor svjetla predstave “Brašno u venama“, Nedim Kukavica istakao je kako se do konačnog rješenja uvijek dolazi kroz razgovor sa režiserom i glumcima i glumicama. “Uvijek prvo saslušam ekipu i njihove želje, a onda dodam neki svoj štih za koji mislim da će se najbolje uklopiti. Izgled svjetla uvijek zavisi od vrste predstave i onog što se želi reći i zbog toga je svaka predstava novo iskustvo“, rekao je Kukavica te dodao da zbog konstantnog napretka tehnologije majstori svjetla stalno uče nešto novo.

Više o aktivnostima Scene MESS možete pronaći na www.mess.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: