{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest knjiga u konkurenciji za nagradu "Hasan Kaimija"

S
17.5.2011. u 10:47
0
0
Šest knjiga u konkurenciji za nagradu "Hasan Kaimija"
0
Šest knjiga u konkurenciji za nagradu "Hasan Kaimija"
Kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije 2011. bit će održana od 9. do 12. juna 2011. godine u Zvorniku, a dio aktivnosti iz bogatog sadržaja Manifestacije bit će organiziran u naseljima Kula Grad, Divič, te drugim mjestima Podrinja.
U okviru ove manifestacije tradicionalno dodjeljuje se i nagrada Hasan Kaimija, za najbolje objavljeno djelo iz oblasti književnosti ili znanosti, koje, uz najviše književno estetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira duhovne i opće humanističke tradicijske vrijednosti bosanskohercegovačkoga društva. S obzirom da se od ove 2011. godine nagrada Hasan Kaimija dodjeljuje bijenalno iz znanosti (jedne godine za najbolje objavljeno književno djelo, a slijedeće godine za najbolje objavljeno znanstveno djelo) Organizacioni odbor Manifestacije odlučio je da se nagrada Hasan Kaimija za 2011. godinu dodijeli za najbolje djelo objavljeno u 2010. godini iz humanističkih i društvenih znanosti.

Stručnom žiriju Manifestacije, koga ove godine čine dr. Amir ef. Karić, dr. Adib Đozić i dr. Sead ef. Seljubac pristiglo je šest naslova objavljenih u 2010. godini iz humanističkih i društvenih nauka:
Adnan Jahić, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za vrijeme monarhističke Jugoslavije (1918-1941), Zagreb 2010.
Bakir Tanović, Historija Bosne u okviru Osmanskog carstva, Sarajevo 2010.
Fatmir Alispahić, Reisofobija, Tuzla 2010.
Alija Uzunović, Zvornik – historijska monografija, Tuzla 2010.
Dževad Tusunbegović, Snagovo i okolina kroz vijekove - monografija, Zvornik 2010.
Salko Čampara i Fuad Kovač, Izdaja i zločin: novi dokumenti o ustaškom, četničkom i partizanskom pokretu, Sarajevo 2010.

Dani Hasana Kaimije 2011. bit će svečano otvoreni 9. juna, a u tri dana trajanja posjetioci ove najznačajnije kulturno-vjerske manifestacije koju organiziraju povratnici u Republici Srpskoj, moći će pratiti promocije, izložbe, okrugle stolove, te prisustvovati vjerskim sadržajima (mevlud, zikr...)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: