Počeo bh. turneju
70

Sergej Ćetković Tuzlankama posvetio najljepše ljubavne pjesme

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Popularni crnogorski pjevač Sergej Ćetović večeras je održao sjajan koncert u prepunom Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Nastup pred tuzlanskom publikom Ćetković je počeo pjesmom "Moj svijet", a nakon pozdravnog obraćanja prisutnima na binu je pozvao Tuzlanku Selmu Hasanović kojoj je posvetio svima dobro znani hit "Kad bi htjela ti".

Ćetković je Hasanovićevu nazvao svojom prvom večerašnjom specijalnom gošćom, a njegov ovakav gest naišao je na odličan prijem kod publike s kojom je tokom cijelog koncerta raznim opaskama i toplim riječima ostvarivao kontakt.

Svi oni koji su ovu noć odlučili provesti uz ovu regionalnu zvijezdu imali su priliku uživati u pjesmama kao što su "Reci da", "Nisu mi dali da te volim", "Nazovi me", "Samo me zagrli", "Prokleta bila", "Pogledi u tami"...

Koncertom u Tuzli Ćetković je započeo bh. turneju, koja je dio velike regionalne turneje pod nazivom "Moj svijet".

Za razliku od ranijih turneja, Ćetković se ovaj put odlučio za prostore pozorišnog tipa, jer mu omogućavaju prisniji kontakt s publikom i kvalitetnu razmjenu energije.

Ćetković je kazao da mu snijeg koji ga je danas dočekao u Tuzli nije predstavljao nikakav problem. Bitnije mu je, istakao je, da ga dočeka ljubav na svakom koncertu.

"Na omotu CD-a se nalazim na biciklu, ali ovaj put Tuzli se zaista nisam mogao približiti na njemu zbog vremenskih nepogoda, ali bit će prilike da i to uradimo", kazao je kroz smijeh Ćetković.

Pod okriljem ove turneje, rekao je on, želja mu je da u svakom gradu u kojem bude nastupio ima jedan lijep, intiman, skockan i prisan koncert.

"Vodili smo se time da svaki koncert bude priča za sebe te da ja imam publiku bukvalno ispred sebe", kazao je Ćetković kojem je večeras ovo bio drugi nastup u gradu na zrnu soli.

Svoje putovanje po našoj zemlji pjevač nastavlja sutra koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, a dan kasnije u njegovim pjesmama moći će uživati i Sarajlije za koje priprema koncert u Bosanskom kulturnom centru.