Kultura
0

Šeret večeras dobija i posljednje troje finalista

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prva polufinalna večer takmičenja Šeret prošlog petka, u kojoj su se predstavili, Omer Hodžić, Navid Bulbulija, Dino Ćatović i Adnan Ćatović, donijela je prvu dvojicu finalista, a večeras ćemo saznati ko će im se pridružiti u finalu. Dino i Adnana Ćatović svojim šalama osvojili su simpatije i glasove publike i žirija i nastupit će 27. decembra u finalnoj večeri takmičenja Šeret.

Nives Buzaljko, Marko Puljiz, Jasmina Azapagić, Jasmin Džemiđić i Darko Baotić večeras će pokušati izboriti svoje mjesto u finalu. Oni koji nisu uspjeli večeras rezervisati mjesto u caffe clubu Gogo, takmičare će moći pratiti i ovog petka u prenosu uživo putem portala Klix.ba.

U prvoj polufinalnoj večeri, voditelju i članu žirija Filipu Andorniku pridružio se Dušan Jokić, komičar iz Banja Luke, član satirično-komičarske trupe Antikulturni teatar Alija Sirotanović, koji će i ovog petka nasmijavati goste u caffe clubu Gogo, ali i ocijeniti najbolje takmičare. Sa trupom Alija Sirotanović, Magacin Kabare je ostvario saradnju u prethodnoj sezoni, kada ih je ugostio u caffe clubu Gogo, što je bilo prvo predstavljanje banjalučkih komičara u Sarajevu. Dušan je prošlog petka svojim šalama oduševio goste u caffe clubu Gogo, kao i gledatelje koji su takmičenja mogli pratiti putem portala Klix.ba, a nimalo lošije šale nije pripremio i za ovaj petak.

Strida biciklo, JBL Charge, iPod Shuffle i Maglite baterije su nagrade koje će osvojiti pet prvoplasiranih takmičara u finalu, a koje je osigurao Mekline. Najbolji Šeret osim Strida bicikla, osvaja i angažman u Late Nite programu Magacin Kabarea, a u saradnji sa partnerom Petrol BH Oil Company najuspješniji takmičari će predstaviti svoje šale i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.