Kultura
10

Sedmica dječijih predstava: Bo-Bo, Zu i BZ ponovo na sceni SARTR-a

Klix.ba
Sarajevski ratni teatar i Aparatteatar su za svoju najmlađu publiku pripremili nove avanture sa likovima Bo-Bo, Zu i BZ. Predstave "Plumbo Bo-Bo, Zu" i "Bo-Bo i Zu prvi dan u vrtiću" odigrat će se u sklopu Sedmice dječijih predstava na sceni SARTR-a.

U predstavi "Bo-Bo i Zu prvi dan u vrtiću", koja će se na sceni SARTR-a igrati u petak 20. i nedjelju 22. januara sa početkom u 18 sati, radi se o likovima Bo-Bo i Zu koji polaze u vrtić. To je, kako djeci, tako i roditeljima, veoma poseban dan, ispunjen jakim emocijama i zato se zauvijek pamti. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.

U subotu 21. januara u 16 sati bit će odigrana predstava "Plumb Bo-Bo, Zu" koja je namijenjena prije svega djeci uzrasta od nula do 3 godine, njihovim roditeljima, odgajateljima, trudnicama i pravim ljubiteljima teatra. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.

Nastavljajući svoju misiju da svakom djetetu omogući gledanje predstava, Sarajevski ratni teatar dogovorio je saradnju sa SOS Društvenim centrom "Hermann Gmeiner", Udruženjem EDUS – Edukacija za sve i Udruženjem "Ruku na Srce". Ovom saradnjom, posebni gosti svih igranja bit će djeca iz SOS društvenog centra "Hermann Gmeiner", djeca sa poteškoćama u razvoju te djeca iz socijalno ugroženih porodica sa područja KS.

Cijena ulaznice za predstavu "Bo-Bo i Zu, prvi dan u vrtiću" iznosi 7KM, dok za predstavu "Plumb Bo-Bo, Zu", ulaznica za roditelje i školarce iznosi 12KM, a bebe i predškolski uzrast imaju slobodan ulaz. Family paket: 3 ulaznice + 1 gratis.