{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmi festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH

F
24.2.2009. u 09:59
0
3
Sedmi festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH
0
Sedmi festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH
Za učešće na sedmom Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, koji će se održati od 16. do 26. aprila, do sada se prijavila 21 dramska i pozorišna grupa srednjoškolskog uzrasta, iz 19 gradova Bosne i Hercegovine.
Prijavljivanje traje do 20. marta, do kada očekujemo prijavu još šest najavljenih predstava, rekao je za Fenu Emir Gačanin Čarli, predsjednik Amaterskog pozorišta "Neretva", koja je organizator Festivala.

Do sada prijavljene pozorišne grupe su iz Tuzle, Maglaja, Višegrada, Bihaća, Kalesije, Zavidovića, Foče, Kupresa, Lukavca, Doboja, Prijedora, Banovića, Tomislav-Grada, Čelića, Zenice, Livna, Srebrenika, Doboja i Konjica.

"Ciljevi festivala su popularisanje kulturno-umjetničkih djelatnosti kod mladih, razvoj dramskog odgojnog rada, druženje, razvijanje komunikacije, izgradnja timskog rada, razvijanje govorne kulture i kulture javnog nastupa", rekao je Gačanin.

Stručni žiri, na kraju Festivala, dodijelit će nagrade za najbolju predstavu, glumu, kostim, scenografiju, kolektivnu igru, režiju, muziku i najbolja svjetla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: