Osmijeh Sarajeva
56

Sedmi dan festivala komedije: "Odumiranje međeda" u režiji Nemanje Rankovića

Klix.ba
Nakon romantične komedije "Hotel Plaza" u režiji Admira Glamočaka u kojoj je brojna publika uživala prethodne večeri, na scenu BKC-a večeras stižu nešto ozbiljnije teme ali, naravno, i dalje prikazane kroz humorističnu prizmu.

Propitivanje i kritikovanje svakodnevnice, državnog uređenja, vlasti i sistema jedne društvene zajednice oduvijek je bio jedan od važnijih zadataka pozorišta. Zato ne čudi što se na našoj pozorišnoj sceni nerijetko mogu vidjeti komadi koji ismijavaju ili kritikuju korumpiranu vlast, izbore, birokraciju, ali i "naivni" narod.

Upravo je to tema Ćopićeve drame "Odumiranje međeda" koja će, u režiji Nemanje Rankovića , večeras biti prikazana na festivalu komedije u BKC-u od 20 sati.

U predstavi igraju : Momčilo Murić, Ivana Pavićević-Lazić, Andrijana Simović, Biljana Zdravković, Slobodan Ljubičić, Vahidin Prelić, Aleksandar Vučković i Nemanja Hadži Jovanović.

Od 22 sata sarajevski DJ Zlijay pobrinut će se za dobru atmosferu i kvalitetan ples na Sarajevsko after party-u također u prostorijama BKC-a.