{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDUBiH neslaganja oko Šestoaprilske nagrade smatra blamažom grada Sarajeva

F
3.4.2007. u 14:33
0
0
SDUBiH neslaganja oko Šestoaprilske nagrade smatra blamažom grada Sarajeva
0
SDUBiH neslaganja oko Šestoaprilske nagrade smatra blamažom grada Sarajeva
Kantonalna organizacija SDU BiH ocijenila je danas kako "neslaganja i nesporazumi koalicionih partnera SDA i SDP-a u Gradskom vijeću povodom dodjele Šestoaprilske nagrade profesoru Božidaru Matiću još jednom kompromitiraju status i postojeću organizaciju grada Sarajeva".
KO SDU BiH smatra kako blamaža oko ovogodišnje Šestoaprilske nagrade ne samo da obezvrjeđuje to značajno priznanje, već ukazuje i na postojeću apsurdnost izbora gradonačelnika i gradskog vijeća. Temeljna osnova lokalne samouprave je da građani neposredno biraju gradonačelnika i gradske vijećnike, a ne da oni budu birani voljom političkih lidera i na delegatskom principu, što je način na koji je sadašnja gradska vlast izabrana.

Ocjenjuje se neprimjerenim da gradonačelniku grada Sarajeva direktive izdaju stranački organi i pojedinci.

Stoga, ova bespotrebna blamaža grada Sarajeva upućuje na ispravnost pokretanja inicijative za promjenu Ustava Kantona koju su kantonalni poslanici SDU BiH inicirali i kojom bi bilo omogućeno građanima Sarajeva da na predstojećim lokalnim izborima 2008. godine biraju svog gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Također, predviđenim izmjenama Ustava Kantona neophodno je proširiti teritorijalnu organizaciju grada na njegove predratne općine, navodi se u saopćenju KO SDU BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: