Kultura
0

"Save the Children" prvi put na Dječijem festivalu u Sarajevu

FENA
Tokom Dječijeg festivala od 6. do 10. juna u sarajevskoj "Zetri", Save the Children organizacije koje djeluju u Bosni i Hercegovini (Save the Children Norveške i Save the Children Velike Britanije) prvi put će javnosti zajednički prezentirati svoj rad u Bosni i Hercegovini i šire, saopćeno je iz Save the Children.

Osim promotivnog štanda, Save the Children će, u saradnji s partnerskim organizacijama i djecom a u okviru globalne kampanje "Ispravimo budućnost kroz obrazovanje", organizovati i kreativne radionice za djecu.

Te radionice uključuju Mural o temi "Obrazovanje i mir", Kolaž "Svijet kakvim ga mi vidimo" i Oslikavanje na licu (face paintina) "Simboli prema izboru djece".

Sva djeca koja posjete festivalski prostor Save the Children imati će priliku da na kreativan način iskažu svoja razmišljanja o tome kako obrazovanje doprinosi održanju mira. Moći će podijeliti s drugima svoje viđenje svijeta, te se zabaviti uz slobodnu aktivnost oslikavanja simbola na licu, a sve uz pomoć profesionalnih animatora, djece volontera i osoblja Save the Children", navodi se.

Mural i kolaž s dječijim porukama nakon festivala bit će izloženi na javnim mjestima i u institucijama vlasti.

"Pozivamo svu djecu, roditelje i druge zainteresovane pojedince da nas posjete na Dječijem festivalu, kroz zabavu se informiraju o našem radu i daju svoj glas podrške za obrazovanje i mir", ističu iz Save the Children.