Njegova legendarna uloga
77

Saša Petrović je jednom prilikom otkrio kako je nastao lik Čabarabdića iz čuvene "Audicije"

I. S.
Screenshot: YouTube/audicija1778
Screenshot: YouTube/audicija1778
Saša Petrović je jednom prilikom otkrio kako je nastao lik Čabarabdića iz legendarne predstave "Audicija", koja je prvi put odgirala na Otvorenoj sceni Obala davne 1984. godine.
"Riječ je o imitaciji za koju je zaslužan Emir Hadžihafizbegović. Čabarabdić je bio stvarni čovjek, koji je radio kao novinar AS-a. Tada je bila šala baciti kesu punu vode i pogoditi ga, a ja to nisam znao. Ja sjedim u hodniku, ulazi frajer s nikolsonkom i stvarno ima izbočenu bradu. Emir ga je zapravo imitirao, a onda sam ja Emira imitirao. Kad je uletio i 'stresao' onu vodu, pitao je 'Ko se sip'o u mene?", a oni su se posakrivali", rekao je Saša.

"Audicija" je do danas je ostala zabilježena kao najuspješniji bh. teatarsko-studentski projekt svih vremena, koji niko nije nadmašio. Saša Petrović, Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić su je 2017. godine izveli u Sarajevu nakon 33 godine pauze.

"Sada smo samo stariji, godine su donijele neka nova životna iskustva i vjerujem da sve to možemo iznijeti na pravi način ovog vrlo zahtjevnog vremena u kojem živimo. Mi smo tu, nama je 'Audicija' već počela jer svako naše okupljanje je predstava", rekao je Jasmin Geljo za Klix.ba na jednoj od proba.