{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR započinje 2018. godinu predstavom "Jedvanosimsoboakalomistobo"

2.1.2018. u 14:58
26
5
SARTR započinje 2018. godinu predstavom "Jedvanosimsoboakalomistobo"
26
Publika Sarajevskog ratnog teatra ponovo može pogledati predstavu "Jedvanosimsoboakalomistobo". Autori teksta su Nejra Babić i Aleš K., koji je ujedno i reditelj predstave.
Termini igranja predstave su petak, 05. januar i subota, 06. januar u 20 sati.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g.

Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić. Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta "Kofer za sjećanja" studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

"Ova režija je nastavak rada na prožimanju drevnog i današnjeg. Radi se o socijalnoj komediji, a ona je po svojoj suštini crna, s tim što ova nije baš crna, nego više tamno siva. Smatram da teatar treba da bude socijalno angažiran i da se zaista bavi problemima društva koji nam najviše smetaju da živimo. Pa eto, ova predstava se upravo bavi takvom tematikom. Pored toga ona je u potpunosti uronjena u teatarske kodove od antičkog doba do danas. Nije nam namjera bila da bilo kome ugađamo. Više smo tu da potaknemo na dobro. Da poučimo. I zabavimo. Ako se to još može", kazali su autori predstave.

Cijena ulaznica iznosi 10KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB. page-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: