|

SARTR: "Vještice" prva dječija predstava u 2014.

SARTR: "Vještice" prva dječija predstava u 2014.
5
Klix.ba
31.12.2013. u 10:38
0
komentara
5

dijeljenja
SARTR: "Vještice" prva dječija predstava u 2014.
U petak 3. januara u terminu od 18 sati na dječijoj sceni Sarajevskog ratnog teatra "Sartrčići" publika će moći pogledati dječiju predstavu "Vještice" autorice Almire Drino.
Predstava "Vještice" je nastala iz projekta "Bajke za djecu i odrasle", koji je inspirisan engleskim i francuskim slikovnicama "Vještica Winnie", najvećeg uspjeha engleske književnosti za djecu, i "Kongres vještica", a koje su za bosanskohercegovačko tržište prevedene i objavljene u izdanju TDK Šahinpašić.

U 45 minuta trajanja ove interaktivne predstave glumci Maja Salkić, Amila Terzimehić, Ana-Mia Milić, Sead Pandur i Igor Skvarica, mališanima i odraslima u publici pokazuju kako se čitaju bajke u pozorištu i stvara novi svijet mašte sa djecom. Predstava je prilagođena djeci uzrasta do devet godina, a svoje izvođenje u ovom obliku imala je na 52. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, 4. oktobra ove godine. Dječija predstava "Vještice" dobitnik je nagrade Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Children MESS, ovogodišnjem Festivala MESS.

Predstava "Vještice" je realizirana u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra, Francuskog kulturnog centra "Andre Malraux" i Agencije Diwan, režiju potpisuje ansambl, muziku Muharem Vojniković, a scenografiju Maja Cerić.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.