{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR: Svjetski dan pozorišta uz dramu "Kad uzcvate glog, crn trn"

F
26.3.2013. u 14:35
43
1
SARTR: Svjetski dan pozorišta uz dramu "Kad uzcvate glog, crn trn"
43
SARTR: Svjetski dan pozorišta uz dramu "Kad uzcvate glog, crn trn"
Sarajevski ratni teatar SARTR, u okviru svojih sadržajnih aktivnosti, pokreće program koncertnih izvođenja novih dramskih tekstova s ciljem afirmiranja savremenog dramskog stvaralaštva.
Prvo koncertno izvođenje bit će održano 27. marta na Svjetski dan pozorišta kada će javno biti čitana i dramski prezentirana nagrađena drama na konkursu "Preporoda" u 2011. godini "Kad uzcvate glog, crn trn" autorice Ljubice Ostojić.

Kako će ovu koncertnu izvedbu snimati Redakcija dramskog programa BH Radija 1, režija je povjerena Miralemu Ovčini, a uz glumce SARTR-a Selmu Alispahić, Sonju Goronju, Adnana Haskovića, Maju Salkić i Mirelu Lambić, sudjeluju i glumci gosti Nada Đurevska i Mehmed Porča.

Intencija ovako koncipiranog programa je višestruko značajna i, osim drugačijeg načina prezentiranja nove bh. drame kroz formu javnog čitanja, ona je upućena publici koja bi na kraju izvedbe dobila priliku da učestvuje u razgovoru s autorima i glumcima.

U razgovoru s publikom ovoga puta, kao gosti koncertnog izvođenja sudjelovat će Ljubica Ostojić, dramski pisac i predsjednik ITI centra u BiH Almir Imširević i teatrolog i jedan od članova žirija koji je dodijelio nagradu ovom tekstu Strajo Krsmanović.

Ulaz je slobodan, saopćeno je iz SARTR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: