{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR: Prezentacija radionice "Na točkovima"

23.7.2012. u 16:01
59
0
SARTR: Prezentacija radionice "Na točkovima"
59
SARTR: Prezentacija radionice "Na točkovima"
U utorak, 24. jula, u prostoru Sarajevskog ratnog teatra, od 21 sat bit će upriličena prezentacija sedmodnevne radionice edukativno-umjetničkog i rehabilitacionog karaktera "Na točkovima“.
Voditelj radionice je Aleksandar Josipović, plesni pedagog i član međunarodnog odbora za ples UNESCO-a, a u radionici učestvuju osobe sa invaliditetom i profesionalni glumci i glumice. Ulaz na prezentaciju radionice je slobodan.

Udruženje Kontakt, koje ima za cilj podsticanje i istraživanje izvedbenih umjetnosti u BiH realizacijom radionice "Na točkovima“ je imalo namjeru kroz pozorišni diskurs utjecati na podizanje svijesti o svakodnevnoj diskriminaciji i preprekama sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

U proteklih sedam dana realizacije radionice, organizatori i voditelj radionice su pokušali ohrabriti učesnike da se otvore i prihvate sebe kroz scenski izraz te da upoznaju nove potencijale tijela i njegovog kretanja, ali i u ostvarivanju novih mogućnosti komunikacije, interakcije i socijalizacije.

Na prezentaciji će u vidu scenskog pokreta i videa biti prezentiran kompletan proces rada u proteklih sedam dana, iskustvo učesnika te rezultati radionice, a nakon toga će biti organizovana i diskusija sa publikom.

Osim osoba sa invaliditetom u radionici će učestvovati i profesionalni glumci i glumice: Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Džana Pinjo, Boris Ler, Jasenko Pašić i Alban Ukaj.

Projekt su podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta i Sparkasse bank d.d.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: