{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR novu umjetničku sezonu otvara tekstom Mirka Kovača

F
12.8.2010. u 14:04
0
0
SARTR novu umjetničku sezonu otvara tekstom Mirka Kovača
0
SARTR novu umjetničku sezonu otvara tekstom Mirka Kovača
Nova umjetnička sezona u Sarajevskom ratnom teatru SARTR bit će otvorena krajem godine premijernom izvedbom teksta Mirka Kovača "Osipate se polako, vaša visosti", potvrdio je danas Feni direktor SARTR-a Osman Arslanagić.
On navodi da će taj tekst biti ukršten sa još jednim Kovačevim tekstom, tako da je još riječ o radnom naslovu predstave.

"Još ne znamo kako će se predstava u konačnici zvati, a to će biti odlučeno kroz proces rada. Režirat će je mladi bh. reditelj Goran Damjanac", kazao je Arslanagić.

Naveo je da autori trenutno rade na adaptaciji teksta, ali da su već aktivni i scenograf te kostimograf.

Arslanagić također podvlači da podjela uloga još nije završena, jer postoje određene dileme u vezi s odabirom, te da će odluku donijeti reditelj i ansambl teatra. Postoji mogućnost da će u predstavi igrati i jedan gostujući glumac.

Rad na sceni počet će prvog ponedeljka u septembru, dok bi premijerna izvedba predstave trebala biti održana početkom novembra.

Zanimljivo je da je tekst "Osipate se polako, vaša visosti" na scenu Kamernog teatra 55 postavljen još krajem 60-ih godina prošlog stoljeća, ali je odmah nakon premijere predstava zabranjena, uz optužbu da je autor pravio aluzije na tadašnjeg predsjednika Josipa Broza Tita.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: