{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR: Lutkarska predstava "Odkamena priča"

F
13.12.2012. u 09:36
16
0
SARTR: Lutkarska predstava "Odkamena priča"
16
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra, u nedjelju, 16. decembra, u 18 sati, u oviru dječije scene Sartrčići, svoju premijeru imat će lutkarska predstava "Odkamena priča" Studija lutkarstva Sarajevo, realizirana u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom, saopćeno je iz SARTR-a.
Režiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a tekst Ljubica Ostojić.

"Odkamena priča" je priča o Zlatorogu, Gorčinu i Kosari, staroj legendi koja govori o ljudskoj pohlepi, želji čovjeka da bude slavan i sebi najpreći, bez obzira na posljedice, ne znajući pri tom da će mu to što izabere i presuditi.

Likovna rješenja i izrada lutaka za ovu predstavu potpisuju Danijela Madacky i Adisa Vatreš, umjetnički saradnik za tehnologiju i animaciju lutaka je Muhamed Nametak, likovna rješenja, izrada scenografije i kostima i dizajn potpisuju Adisa Vatreš i Naida Begović, muziku za predstavu je uradio Nedim Zlatar, scenski pokret, Branko Banković, a u predstavi igraju: Sonja Goronja – Vidarica, Vila i Narod, Adnan Kreso – Momak, Gorčin i Narod te Jasminka Požek-Božuta – Djevojka, Kosara, Vila, Zlatorog.

Zainteresirani će predstavu "Odkamena priča" moći pogledati i u ponedjeljak, 17. decembra, od 10 i 12 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, a cijena ulaznica za oba igranja je tri KM.

Predstava je namijenjena uzrastu djece od trećeg do sedmog razreda osnovne škole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: