{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR: Lutkarska predstava "Odkamena priča"

F
13.12.2012. u 09:36
16
0
SARTR: Lutkarska predstava "Odkamena priča"
16
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra, u nedjelju, 16. decembra, u 18 sati, u oviru dječije scene Sartrčići, svoju premijeru imat će lutkarska predstava "Odkamena priča" Studija lutkarstva Sarajevo, realizirana u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom, saopćeno je iz SARTR-a.
Režiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, a tekst Ljubica Ostojić.

"Odkamena priča" je priča o Zlatorogu, Gorčinu i Kosari, staroj legendi koja govori o ljudskoj pohlepi, želji čovjeka da bude slavan i sebi najpreći, bez obzira na posljedice, ne znajući pri tom da će mu to što izabere i presuditi.

Likovna rješenja i izrada lutaka za ovu predstavu potpisuju Danijela Madacky i Adisa Vatreš, umjetnički saradnik za tehnologiju i animaciju lutaka je Muhamed Nametak, likovna rješenja, izrada scenografije i kostima i dizajn potpisuju Adisa Vatreš i Naida Begović, muziku za predstavu je uradio Nedim Zlatar, scenski pokret, Branko Banković, a u predstavi igraju: Sonja Goronja – Vidarica, Vila i Narod, Adnan Kreso – Momak, Gorčin i Narod te Jasminka Požek-Božuta – Djevojka, Kosara, Vila, Zlatorog.

Zainteresirani će predstavu "Odkamena priča" moći pogledati i u ponedjeljak, 17. decembra, od 10 i 12 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, a cijena ulaznica za oba igranja je tri KM.

Predstava je namijenjena uzrastu djece od trećeg do sedmog razreda osnovne škole.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: