{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR: Izložba "Djetinjstvo u ratu" Jasminka Halilovića

19.9.2013. u 08:10
0
0
SARTR: Izložba "Djetinjstvo u ratu" Jasminka Halilovića
0
SARTR: Izložba "Djetinjstvo u ratu" Jasminka Halilovića
Povodom Svjetskog dana mira Udruženje Urban i Sarajevski ratni teatar predstavljaju izložbu "Djetinjstvo u ratu".
Ova izložba producirana je u okviru festivala Dani Sarajeva u Beogradu, a predstavlja istoimenu knjigu objavljenu u februaru 2013. godine. Otvaranje izložbe održat će se u subotu, 21. septembra, u 19 sati, u prostorijama Sarajevskog ratnog teatra.

"Drago nam je što će Sarajevski ratni teatar, u povodu Svjetskog dana mira ugostiti izložbu baziranu na važnoj knjizi “Djetinjstvo u ratu”. Među brojnim izjavama objavljenim u knjizi jedna mlada Sarajka je, sjećajući se svog djetinjstva napisala: "Dječiji osmijeh zarobljen u ruševinama" To je ova knjiga i to je ova izložba", kazao je direktor pozorišta, Nihad Kreševljaković.

Knjiga "Djetinjstvo u ratu", Jasminka Halilovića, od pojavljivanja je kontinuirano među najtraženijim knjigama u BiH. Nakon velike promocije u sarajevskom Domu mladih, predstavljena je izložbom u Beogradu, zatim u Evropskom parlamentu u Briselu, a uskoro će biti predstavljena i u Beču, Grazu, Zurichu i Tokiju. Na Internacionalnom sajmu knjige i učila osvojila je Specijalnu nagradu žirija. U toku je prevod knjige na šest jezika, uključujući i japanski. Japansko izdanje knjige objavit će u decembru 2013. jedan od najvećih svjetskih izdavača Shueisha Inc.

"Drago mi je što Svjetski dan mira u Sarajevu obilježavamo antiratnom izložbom o djetinjstvu u ratu. Dok neka djeca u svijetu i danas žive svoja ratna djetinjstva, najmanje što možemo uraditi jest poslati poruku mira. Ja vjerujem da je poruka koju nose ova izložba i knjiga baš takva. Zapravo vjerujem da nema ničeg što je više antiratno od sjećanja djece na rat", izjavio je autor izložbe, Jasminko Halilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: