{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SARTR: "Ay, Carmela" u ponedjeljak, 7. aprila

F
4.4.2014. u 13:04
0
0
SARTR: "Ay, Carmela" u ponedjeljak, 7. aprila
0
SARTR:  "Ay, Carmela" u ponedjeljak, 7. aprila
Publika Sarajevskog ratnog teatra će imati i priliku pogledati kultnu predstavu "Ay, Carmela" u ponedjeljak 07. aprila s početkom u 20h.
Ovo je ujedno i najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala preko 210 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope.

"Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru ( Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Nagrade: Zlatni lovor vijenac Draganu Jovičiću i za najbolju mladu glumicu nagrada «Reihan Demirdžić» Selmi Alispahić na 35. MESS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: