{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šarmantna komedija "Radnja na uglu" 23. aprila na sceni Kamernog teatra 55

22.4.2015. u 14:07
24
0
Šarmantna komedija "Radnja na uglu" 23. aprila na sceni Kamernog teatra 55
24
Šarmantna komedija "Radnja na uglu" 23. aprila na sceni Kamernog teatra 55
Šarmantnu, zabavnu, izuzetno emotivnu i romantičnu komediju koju publika voli i uvijek nagrađuje burnim aplauzom, "Radnja na uglu", na scenu Kamenog teatra 55 postavio je francuski reditelj François Lunel, na osnovu teksta mađarskog pisca Miklosa Laszla.
Riječ je o izvanrednom tekstu prema kome je svojevremeno snimljen i čuveni film u kom je glavnu ulogu igrao James Stewart.

U ovoj raskošnoj ansambl predstavi uloge su ostvarili Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Benjamin Rifatbegović.

François Lunel, reditelj predstave je istakao da je ovom predstavom želio pokazati da "ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima. Ustvari, mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele".

"Publika poslije ove predstave izlazi nasmijana. Uspjeli smo postići filing da ljudi nakon ove priče budu inspirisani da se zaljube", kaže glumica Vanesa Glođo.

A da publika, ali i žiri zaista vole i cijene ovu predstavu, potvrđuju i nagrade osvojene na Festivalu komedije “Mostarska liska”- nagrada publike za najbolju predstavu na Festivalu, nagrada žirija za najbolju predstavu u cjelini i nagrada koju je dobio Muhamed Hadžović za najboljeg glumca na Festivalu.

Predstava je na repertoaru Kamernog teatra u četvrtak, 23.aprila, u 20:00 sati, a ulaznice se mogu rezervisati na telefon 550-475 i na e-mail [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: