{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šarmantna komedija "Radnja na uglu" 23. aprila na sceni Kamernog teatra 55

22.4.2015. u 14:07
24
0
Šarmantna komedija "Radnja na uglu" 23. aprila na sceni Kamernog teatra 55
24
Šarmantna komedija "Radnja na uglu" 23. aprila na sceni Kamernog teatra 55
Šarmantnu, zabavnu, izuzetno emotivnu i romantičnu komediju koju publika voli i uvijek nagrađuje burnim aplauzom, "Radnja na uglu", na scenu Kamenog teatra 55 postavio je francuski reditelj François Lunel, na osnovu teksta mađarskog pisca Miklosa Laszla.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Riječ je o izvanrednom tekstu prema kome je svojevremeno snimljen i čuveni film u kom je glavnu ulogu igrao James Stewart.

U ovoj raskošnoj ansambl predstavi uloge su ostvarili Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Benjamin Rifatbegović.

François Lunel, reditelj predstave je istakao da je ovom predstavom želio pokazati da "ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima. Ustvari, mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele".

"Publika poslije ove predstave izlazi nasmijana. Uspjeli smo postići filing da ljudi nakon ove priče budu inspirisani da se zaljube", kaže glumica Vanesa Glođo.

A da publika, ali i žiri zaista vole i cijene ovu predstavu, potvrđuju i nagrade osvojene na Festivalu komedije “Mostarska liska”- nagrada publike za najbolju predstavu na Festivalu, nagrada žirija za najbolju predstavu u cjelini i nagrada koju je dobio Muhamed Hadžović za najboljeg glumca na Festivalu.

Predstava je na repertoaru Kamernog teatra u četvrtak, 23.aprila, u 20:00 sati, a ulaznice se mogu rezervisati na telefon 550-475 i na e-mail [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: