{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlija Ervin Babić izlaže u Beču

S
27.8.2009. u 10:54
0
2
Sarajlija Ervin Babić izlaže u Beču
0
Sarajlija Ervin Babić izlaže u Beču
U bečkoj galeriji "Ernst Hilger" otvorena je još jedna izložba Siemensovog umjetničkog programa artLab, na kojoj će svoje radove predstaviti devet umjetnika iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Od 25. avgusta do 24. septembra 2009. iz Sarajeva će biti izloženi radovi mladog Ervina Babića, dobitnika nagrade "Zvono" 2008. godine.

Mladi umjetnici će u Beču predstaviti radove koji za temu imaju međuljudske krize i otkrivanje uzajamnih vrijednosti putem kojih reflektiraju sopstvena stajališta. Naslov izložbe "Value point" ("Poimanja vrijednosti") je reakcija na naš svijet savladan finansijskim, duhovnim i drugim krizama.

Preplitanje privrede i umjetnosti prikazano je u radovima Babića i Michaila Michhailova, stapanje popularne umjetnosti s visokom kulturom u radovima Simona Veresa i Lies Maculan, a za radove Ane Adamović i Koste Toneva je specifično korištenje tekstova. Globalizacija i nevjera su tema Saše Sedlačeka i Vesne Bukovec. Pad tradicionalnih materijala i korištenje savremenih tehnika su još jedna tema izložbe.

Siemens_artLab je umjetnički program Siemensa Austrije i galerije "Ernst Hilger". Siemens Austrija je pokrenuo ovaj projekat podrške mladim umjetnicima iz Austrije i Jugoistočne Evrope još 1996., kada su objavili i prvu austrijsku internet galeriju Artlab.at. Otkupom njihovih radova, Siemens Austrija pomaže mlade umjetnike, a u međuvremenu su na taj način stvorili zbirku od 480 radova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: