{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski ratni teatar na gostovanju po Evropi

N
NINA
19.6.2004. u 12:51
0
0
Sarajevski ratni teatar na gostovanju po Evropi
0
Sarajevski ratni teatar na gostovanju po Evropi
Lutkarska predstava “Palčica”, u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović i Branka Bankovića i produkciji Sarajevskog ratnog teatra, sudjelovat će na najuglednijoj evropskoj smotri lutkarske umjetnosti - 10. evropskom festivalu koji se održava u Hradec Kralovima u Češkoj, kao prva predstava koja je u desetgodišnjoj tradiciji tog festivala pozvana iz balkanskih zemalja.
Također, ista predstava, nastala prema bajci Hansa Christiana Andersena, bit će izvedena na 15. međunarodnom festivalu "Poletni lutkovni pristan 2004." u Mariboru u Sloveniji.

“Ovo je kruna našeg sedmogodišnjeg truda da održimo vitalnost lutkarstva u Sarajevu i melem na ranu koju je otvorilo neshvaćanje te naše misije”, kazao je direktor SARTR-a Safet Plakalo dodavši da je predstava “Palčica” premijerno izvedena 18. septembra prošle godine i reprizirana još 36 puta pred oko 8.000 najmlađe teatarske publike.

Već na jesen SARTR će premijerno izvesti “Pepeljugu”, a za sljedeću godinu priprema poslasticu za sve uzraste - lutkarsku inscenaciju ''Romea i Julije'', čije se režije prihvatio jedan od najvećih autoriteta evropskog lutkarstva Josef Krofta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: