{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski ratni teatar na gostovanju po Evropi

N
19.6.2004. u 12:51
0
0
Sarajevski ratni teatar na gostovanju po Evropi
0
Sarajevski ratni teatar na gostovanju po Evropi
Lutkarska predstava “Palčica”, u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović i Branka Bankovića i produkciji Sarajevskog ratnog teatra, sudjelovat će na najuglednijoj evropskoj smotri lutkarske umjetnosti - 10. evropskom festivalu koji se održava u Hradec Kralovima u Češkoj, kao prva predstava koja je u desetgodišnjoj tradiciji tog festivala pozvana iz balkanskih zemalja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Također, ista predstava, nastala prema bajci Hansa Christiana Andersena, bit će izvedena na 15. međunarodnom festivalu "Poletni lutkovni pristan 2004." u Mariboru u Sloveniji.

“Ovo je kruna našeg sedmogodišnjeg truda da održimo vitalnost lutkarstva u Sarajevu i melem na ranu koju je otvorilo neshvaćanje te naše misije”, kazao je direktor SARTR-a Safet Plakalo dodavši da je predstava “Palčica” premijerno izvedena 18. septembra prošle godine i reprizirana još 36 puta pred oko 8.000 najmlađe teatarske publike.

Već na jesen SARTR će premijerno izvesti “Pepeljugu”, a za sljedeću godinu priprema poslasticu za sve uzraste - lutkarsku inscenaciju ''Romea i Julije'', čije se režije prihvatio jedan od najvećih autoriteta evropskog lutkarstva Josef Krofta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: