{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski protesti i Dubioza kolektiv u Žepču

S
23.10.2009. u 08:50
0
1
Sarajevski protesti i Dubioza kolektiv u Žepču
0
Sarajevski protesti i Dubioza kolektiv u Žepču
U galeriji Katoličkog školskog centra u Žepču u petak 23. oktobra u 19 sati biće otvorena izložba fotografija 'Sarajevski protesti'. Izložba će biti postavljena do ponedjeljka, 26. oktobra, a prikazuje se u sklopu 'Dana aktivizma' čiji je cilj da se građani informiraju o aktivističkim inicijativama u BiH i Evropi.
U subotu je ispred Doma kulture u Žepču planirana ulična akcija "Ne zaUSTAVljajte nas!" na kojoj će se prikupljati potpisi za uvođenje direktne demokratije u Ustav BiH, dok će u subotu uvečer u klubu 'Virus' nastupiti band 'Dubioza kolektiv'.

Izložbu koja je do sada prikazana u Mostaru, Sarajevu, Gračanici i Zenici čini 30 fotografija čiji su autori sarajevski fotografi Nino Maričić, Dženat Dreković, Velija Hasanbegović i Almir Panjeta. Tema izložbe su protesti koji su se održavali u Sarajevu proteklih nekoliko godina: od protesta nakon ubistva nedužnog dječaka Denisa Mrnjavca, preko protesta radnika, boraca i invalida pa do demonstracija protiv odluke Suda u Haagu o genocidu. Izložbu organiziraju pomenuti fotografi uz potporu Udruženja građana 'Zašto ne?' iz Sarajeva.

Cilj izložbe je prikazati duh aktivizma, i volju građana i građanki da dignu glas te se izbore za svoja prava i vlastitu sigurnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: