Sjajan koncert
17

Sarajevske večeri muzike: Edin Karamazov nastupio u Vijećnici

Klix.ba
U auli sarajevske Vijećnice sinoć je na koncertu u okviru 23. izdanja Sarajevskih večeri muzike nastupio bosanskohercegovački lutnjista i gitarista Edin Karamazov.

Ovaj umjetnik sarajevskoj publici se predstavio izvedbama djela Johanna Sebastiana Bacha (na lutnji) i Stevea Reicha (na električnoj gitari) na koncertu pod nazivom Electric Counterpoint.

Interpretiranjem čuvene Bachove Svite br. 1 u G duru u originalnoj verziji za violončelo započeo je koncert. Posebno upečatljivo bilo je izvođenje Partite br. 2 u d-molu i njenog posljednjeg stava Ciaccona originalno napisanih za violinu gdje je Karamazov pokazao veliko umijeće u vođenju fraza te zadržavanju harmonijski značajnih i upečatljivih momenata djela. Koncert je zaključen djelom Electric Counterpoint minimalističkog kompozitora Stevea Reicha za traku i električnu gitaru.

Naredni koncert 23. SVEM-a bit će održan u srijedu, 17. maja, u 20 sati u Vijećnici, a nastupit će Kvartet saksofona Papandopulo iz Hrvatske. Ulaz na koncert je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta u Sarajevu.