{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska zima: Večeras gostovanje Ateljea 212

F
7.3.2008. u 15:03
0
0
Sarajevska zima: Večeras gostovanje Ateljea 212
0
Sarajevska zima: Večeras gostovanje Ateljea 212
U okviru Festivala "Sarajevo -Sarajevska zima" večeras će na sceni CDA gostovati Atelje 212 s predstavom "Posetilac" u režiji Ljiljane Todorović.
U predstavi rađenoj po tekstu Erika Emaunela Šmita igraju Vojislav Brajović, Dragan Nikolić, Anđelika Simić i Branislav Trifunović.

Na današnjoj pres-konferencije Voja Brajović je rekao da je riječ o predstavi koja postavlja pitanje, predstavi tokom koje se gledaoci preispituju... Kako ističe Freud kao rodonačelnik ateizma postavlja pitanje o postojanju ili ne postojanju Boga, ali ne postoje nevjerujući ljudi, jer kako Brajović kaže Bog je taj koji nema u šta da vjeruje.

"To da li Bog postoji ili ne postoji za mene nije nikava dilema, jer glumim Boga", rekao je Dragan Nikolić. On je ovom prilikom najavio i svoje povlačenje iz pozorišta, jer je pozorište više za mlade ljude, a on će se više baviti nekim drugim medijima.

Brajović je govorio i koliko je i šta učinio da kao aktuelni ministar kulture Srbije popravi standard radnika u kulturi i umjetnika. Smatra da država treba da shvati da kultura, nauka nisu društvena potrošnja te naglasio značaj regionalne saradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: