{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska zima: Večeras gostovanje Ateljea 212

F
7.3.2008. u 15:03
0
0
Sarajevska zima: Večeras gostovanje Ateljea 212
0
Sarajevska zima: Večeras gostovanje Ateljea 212
U okviru Festivala "Sarajevo -Sarajevska zima" večeras će na sceni CDA gostovati Atelje 212 s predstavom "Posetilac" u režiji Ljiljane Todorović.
U predstavi rađenoj po tekstu Erika Emaunela Šmita igraju Vojislav Brajović, Dragan Nikolić, Anđelika Simić i Branislav Trifunović.

Na današnjoj pres-konferencije Voja Brajović je rekao da je riječ o predstavi koja postavlja pitanje, predstavi tokom koje se gledaoci preispituju... Kako ističe Freud kao rodonačelnik ateizma postavlja pitanje o postojanju ili ne postojanju Boga, ali ne postoje nevjerujući ljudi, jer kako Brajović kaže Bog je taj koji nema u šta da vjeruje.

"To da li Bog postoji ili ne postoji za mene nije nikava dilema, jer glumim Boga", rekao je Dragan Nikolić. On je ovom prilikom najavio i svoje povlačenje iz pozorišta, jer je pozorište više za mlade ljude, a on će se više baviti nekim drugim medijima.

Brajović je govorio i koliko je i šta učinio da kao aktuelni ministar kulture Srbije popravi standard radnika u kulturi i umjetnika. Smatra da država treba da shvati da kultura, nauka nisu društvena potrošnja te naglasio značaj regionalne saradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: