{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sarajevska zima": Studenti Sarajevskog univerziteta ove godine učesnici festivala

F
21.1.2008. u 15:45
0
0
"Sarajevska zima": Studenti Sarajevskog univerziteta ove godine učesnici festivala
0
"Sarajevska zima": Studenti Sarajevskog univerziteta ove godine učesnici festivala
Susretom predstavnika Univerziteta u Sarajevu i Internacionalnog festivala "Sarajevska zima" upriličenim danas potvrđeno je učešće studenata u programu otvaranja Festivala, ali i ostalim festivalskim događajima.
Studenti Sarajevskog univerziteta tako će biti dio ceremonije otvaranja koja će biti održana 7. februara na Željezničkoj stanici te uz studentske parole iz 1968. godine predstaviti i one svoje generacije.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić podsjetio je na konferenciji za medije da će ceremoniju otvaranja ovogodišnjeg festivala, čija je poruka “Barikade bez granica – '68 novi, vrli svijet”, režirati Nedžad Begović, dok je muziku specijalno za otvaranje komponirao francuski kompozitor Eric Breton.

Za scenografiju urađenu na Željezničkoj stanici zaslužna je Marijela Margita Hašimbegović, kostime Nermina Varešanović i Edina Hadžić, dok je koreografiju uradio Mensur Meša Vatić.

Spahić najavljuje da će program otvaranja predstavljati u biti veliko putovanje dokumentima, slikama i muzikom kroz vrijeme i to će biti čin sjećanja na mnoge važne prekretnice i osobe u historiji čovječanstva.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica istaknuo je da je Univerzitet s velikim oduševljenjem prihvatio prijedlog za učešće na Festivalu, a ujedno i razvijanju ideje obilježavanja olimpijskih igara u Sarajevu.

Festival ocjenjuje kulturnom manifestacijom ne samo na regionalnom i evropskom već i svjetskom nivou. To je događaj koji otvoreno predstavlja multikulturalni i višenacionalni duh Sarajeva, koji nije uništen niti u ratu.

Predstavnicima medija ujedno je ponovo prezentiran vizuelni identitet ovogodišnjeg Festivala autorice Aleksandre Nine Knežević, koji se bazira na relaciji 1968 .-2008. godina, kao i TV spot djelo autora Vedrana Mujagića, Enesa Husejinćehajića te Redžinalda Šimeka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: