Kultura
0

Sarajevska zima: Od poezije do halve

FENA
Snimanjem spota za pjesmu "Miljacka" s Halidom Bešlićem, direktor Festivala "Sarajevska zima" počeo je obilježavanje završetka Festivala i uvod u 22. mart, Dan voda.

Posljednjeg dana Festivala u Domu pisaca bit će upriličeno gostovanje knjiženika iz Slovenije u 11 sati. Istog dana u Domu policije se otvara izložba mladih stvaralaca na kojoj će biti prezentirano oko 250 radova o temi "Barikade bez granica".

U toku sutrašnjeg dana, u ceremonijal zatvaranja Sarajevske zime bit će uključena i vožnja, kako je Spahić rekao, biciklima i triciklima do Ilidže, a na Ilidži džokeji iz ergele "Butmir" s pobjednicima konjičkih takmičenja sačekat će učesnike i goste. Osim toga za prijevoz do Vrela Bosne spremno će biti i 25 fijakera.

U 15 sati u restoranu "Labud" na Vrelu Bosne počinje prvi dio koncerta Ibrice Jusića, koji će trajati do 17 sati.

A od 17 do 22 sata u okviru ceremonije zatvaranja Festivala bit će upriličena modna revija na vodi uz učešće najboljih bh. modnih kreatora, manekena, labudova, patki i riba te izložba skulptura "Crno-bijeli svijet" Rudolfa Slačala.

U 22 sata u restoranu "Labud" nastavlja se koncert Ibrice Jusića koji traje do 24 sata.

Za ponoć je planirano da Spahić objavi temu idućeg festivala, ali prije toga tri Ibrahima, Spahić, Jusić i ko je treći Ibrahim, Spahić nije htio otkriti, poslužit će halvu, ali prije toga će se napiti vode s Vrela Bosne.