{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska spika - prvi međunarodni seminar o plesu

14.1.2013. u 09:20
44
0
Sarajevska spika - prvi međunarodni seminar o plesu
44
Sarajevska spika - prvi međunarodni seminar o plesu
Prvi međunarodni plesni seminar u Bosni i Hercegovini, pod nazivom "Sarajevska spika 2013" održat će se na Akademiji scenskih umjetnosti od 8. do 10. februara ove godine. Sarajevo će tom prilikom ugostiti mlade ljude, plesače i umjetnike iz naše zemlje, kao i Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije.
Polaznici seminara će pohađati plesne časove različitih plesnih stilova, bavit će se performansom, muzičkim teatrom, kvalitetom pokreta i improvizacijom. Teoretska predavanja će biti posvjećena historiji plesa i muzike, dinamici pokreta i neurobiološkim osnovama plesa.

Treći dan seminara sadržat će i program plesnih radionica i predavanja za osobe sa invaliditetom. Profesorski tim "Sarajevske spike 2013" čine: Aleksandar Josipović (Francuska), Alma Ferović (BiH), Sanja Burić (BiH), Aleksandar Bibanović (Belgija) i Tijana Milosavljević (Srbija).

Tokom priprema seminara, proveden je niz prezentacija po većim gradovima Bosne i Hercegovine, kako bi se budućim polaznicima predstavio seminarski program, profesorski tim, ideja i koncept, te misija i vizija projekta.

U saradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS, Gradom Sarajevom i Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini, Udruženje umjetnika Bellarte, koje je organizator seminara, ima privilegiju najaviti da plesno odbrojavanje može da počne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: