|

Sarajevska spika - prvi međunarodni seminar o plesu

Sarajevska spika - prvi međunarodni seminar o plesu
44
Klix.ba
14.1.2013. u 09:20
0
komentara
44

dijeljenja
Sarajevska spika - prvi međunarodni seminar o plesu
Prvi međunarodni plesni seminar u Bosni i Hercegovini, pod nazivom "Sarajevska spika 2013" održat će se na Akademiji scenskih umjetnosti od 8. do 10. februara ove godine. Sarajevo će tom prilikom ugostiti mlade ljude, plesače i umjetnike iz naše zemlje, kao i Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije.
Polaznici seminara će pohađati plesne časove različitih plesnih stilova, bavit će se performansom, muzičkim teatrom, kvalitetom pokreta i improvizacijom. Teoretska predavanja će biti posvjećena historiji plesa i muzike, dinamici pokreta i neurobiološkim osnovama plesa.

Treći dan seminara sadržat će i program plesnih radionica i predavanja za osobe sa invaliditetom. Profesorski tim "Sarajevske spike 2013" čine: Aleksandar Josipović (Francuska), Alma Ferović (BiH), Sanja Burić (BiH), Aleksandar Bibanović (Belgija) i Tijana Milosavljević (Srbija).

Tokom priprema seminara, proveden je niz prezentacija po većim gradovima Bosne i Hercegovine, kako bi se budućim polaznicima predstavio seminarski program, profesorski tim, ideja i koncept, te misija i vizija projekta.

U saradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS, Gradom Sarajevom i Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini, Udruženje umjetnika Bellarte, koje je organizator seminara, ima privilegiju najaviti da plesno odbrojavanje može da počne.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.