{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sarajevska pozorišna tragedija" na festivalu drame u Zenici

S
31.5.2010. u 14:45
0
0
"Sarajevska pozorišna tragedija" na festivalu drame u Zenici
0
"Sarajevska pozorišna tragedija" na festivalu drame u Zenici
Predstava "Sarajevska pozorišna tragedija", autora Peđe Kojovića, u režiji Gorčina Stojanovića bit će odigrana u okviru Devetog festivala bosanskohercegovačke drame u Zenici u utorak, 1. juna, 2010. godine. U takmičarskom programu ukupno je pet predstava domaćih autora, koje će se takmičiti za festivalske nagrade.
"Raduje me što je 'Sarajevska pozorišna tragedija' u takmičarskom programu festivala koji u prvi plan stavlja domaće autore", izjavio je autor Peđa Kojović i dodao kako se nada da će se vremenom sve više na repertoarima bh. pozorišta igrati predstave domaćih autora.

"Sarajevska pozorišna tragedija" je priča o suočavanju sa predrasudama u međunacionalnim odnosima postratne Bosne i Hercegovine. Njeni likovi su realistični i usuđuju se progovoriti naglas ono o čemu se javno ne govori, ono što se u postkonfliktnom društvu gura "ispod tepiha", te onemogućava stvarnu katarzu i izgradnju boljih etno-nacionalnih odnosa, zasnovanih na razumijevanju, poštovanju i povjerenju.

U predstavi koju je producirao Internacionalni teatarski festival MESS, u saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo igraju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Sabina Bambur, Aldin Omerović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović i Muhamed Hadžović

Predstava će biti odigrana sa početkom u 20 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, koje je i organizator Festivala. Laureati će biti poznati u utorak, 2. juna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: