Kultura
0

"Sarajevska noć" u Zagrebu

FENA
Kulturno-umjetnički program "Sarajevska noć" prvi je put sinoć održan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u povodu Dana državnosti BiH, 25. studenoga.

U sklopu programa održana je ceremonija dodjele nagrade "Isa-beg Ishaković - osnivač Sarajeva" za doprinos razvoju i očuvanju kulture i kulturne baštine predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću, u čije je ime nagradu primio njegov izaslanik Hrvoje Cvitanović, gradonačelniku Milanu Bandiću te Poglavarstvu Grada Zagreba.

Zahvalivši na nagradi, gradonačelnik Bandić je rekao da su "naša prošlost, sadašnjost i budućnost zajedničke". Rekavši da je radio na sanaciji ožiljaka prošlosti, istaknuo je da će sve učiniti za izgradnju mostova suradnje i budućnosti.

U programu su sudjelovali Sarajevo etno balet, sopran Emina Karović, glumci Aldin Omerović, Lana Stanišić i Adnan Hasković. Prikazan je i dokumentarno-igrani film Marimaga redatelja Amela Suljovića.

"Sarajevsku noć" organizirali su sarajevsko Društvo za zaštitu i promicanje kulture i kulturne baštine "Klepsidra", Grad Sarajevo i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Grada Zagreba.