{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska Hagada u muzici Merime Ključo oduševila publiku u Clevelandu

29.10.2015. u 22:28
93
36
Sarajevska Hagada u muzici Merime Ključo oduševila publiku u Clevelandu
93
Sarajevska Hagada u muzici Merime Ključo oduševila publiku u Clevelandu
Merima Ključo je harmonikašica porijeklom iz BiH a koja živi u SAD-u. Ona širom SAD-a promoviše kompoziciju "The Sarajevo Haggadah: Music of the Book", kojom želi na originalan način prikazati put Hagade od Španije do Sarajeva.
Merima je zajedno sa pijanistom Seth Knoppom u srijedu muzičku priču o Hagadi predstavila pred publikom u Muzeju umjetnosti u Clevelandu. Riječ je o cijelom performansu koji osim muzike sadrži i priče o Hagadi, fotografije koje publika može gledati u pozadini i još nekih multimedijalnih dijelova.

"Ovo je nevjerovatno iskustvo. Nevjetovatna priča i snažna muzika", neki su od najčešćih komentara publike u Clevelandu.

Kompozicija za harmoniku i klavir se sastoji od 12 stavova i 50-minutna je savremena muzička ilustracija puta Hagade kroz njenu dugu historiju.

Publika pored muzičkog ugođaja uživa i u vizuelnom dijelu kojeg prate priče o burnom putu i historiji Hagade na putu od Španije do Sarajeva. Posjetitelji su imali priliku vidjeti i fotografije Sarajeva pod opsadom, što je ukomponovano u cijeli kontekst priče o sarajevskoj Hagadi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: