{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska filharmonija u junu nastupa u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču

F
14.2.2007. u 14:13
0
0
Sarajevska filharmonija u junu nastupa u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču
0
Sarajevska filharmonija u junu nastupa u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču
Musikverein; Beč
Sarajevska filharmonija danas je i zvanično potpisala ugovor o održavanju koncerta u Beču, koji će biti održan 28. juna u Zlatnoj dvorani Musikvereina, poznatoj po održavanju tradicionalnih novogodišnjih koncerata Bečke filharmonije.
Važno je naglasiti kako je nakon preslušavanja odlučeno da se u program koncerta, između ostalog, uvrste i djela bh. kompozitora Asima Horozića i to "Kapija", arije iz prve bosanskohercegovačke opere " Hasanaginica", kao i kompozicija "Akšam geldi" za sopran i orkestar.

Pored austrijskih kolega, na sceni Musikvereina kao solisti će nastupiti Vedrana Šimić, sopran i Emir Nuhanović, klarinet.

"Odluka o ovakvoj programskoj koncepciji veliko je priznanje bh. kulturnoj baštini i kompozitoru Asimu Horoziću, jer prvi put u historiji Bosne i Hercegovine imamo priliku svirati u Zlatnoj dvorani Musikvereina! Potvrda uspješne saradnje SF-a i austrijskih umjetnika je i koncert Sarajevske filharmonije u Sarajevu 21. februara na kome će gostovati poznata pijanistica iz Beča Jasminka Stančul te izvesti koncert za klavir i orkestar No. 5 pod nazivom "Carski" Ludviga van Beethovena", navodi se u saopćenju Sarajevske filharmonije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: