{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncertom u petak Sarajevska filharmonija nastavlja slaviti 90. rođendan

2.4.2013. u 12:52
0
0
Koncertom u petak Sarajevska filharmonija nastavlja slaviti 90. rođendan
0
Koncertom u petak Sarajevska filharmonija nastavlja slaviti 90. rođendan
Sarajevska filharmonija će u petak u Narodnom pozorištu Sarajevo održati koncert kojim će biti nastavljeno obilježavanje 90. godišnjice ansambla.
Koncert će se održati u saradnji sa Internacionalnim Guitar festivalom, a publika će prvi put imati priliku slušati Koncert za četiri gitare i orkestar španskog kompozitora Joaquína Rodriga poznatog po svojim fantastičnim kompozicijama za gitaru, a naročito po nezaboravnom Concierto de Aranjuez, jednom od najpoznatijih muzičkih djela 20. vijeka. Kao solisti će nastupiti gitaristi Aleksander Swete iz Austrije, Zoran Krajišnik, Igor Mijatović i Đani Šehu.

U drugom dijelu koncerta izvedbom jedinstvenog Triple concerta Ludwig van Beethovena publici će se predstaviti poznati pijanista iz Srbije Aleksandar Serdar, kao i mladi talentovani umjetnici Matea Arsovski, violina i Isak Haračić, violončelo. Orkestar Sarajevske filharmonije predvodit će dirigentica Samra Gulamović.

Ulaznice za koncert su već u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta u vremenu od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati po cijeni od 10, 20 i 30 KM. Rezervacije su moguće na telefon 033/666 520 i 033/221 682 ili na e-mail [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: