{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska filharmonija izlazi iz koncertnih zgrada

7.4.2014. u 11:57
93
1
Sarajevska filharmonija izlazi iz koncertnih zgrada
93
Sarajevska filharmonija izlazi iz koncertnih zgrada
Koncertom u subotu 12. aprila u Narodnom pozorištu Sarajevo, Sarajevska filharmonija nastavlja svoje redovne koncertne aktivnosti.
"Za ovaj koncert u goste nam dolaze svjetski poznati umjetnici koje je naša publika već imala priliku čuti. Izvrsni ruski violončelista Alexander Buzlov izvest će Koncert za violončelo i orkestar njemačkog kompozitora Roberta Schumanna. Pod dirigentskom palicom Gianluce Marciana, dirigenta iz Italije, na programu će biti izvedena još dva djela ovog istinskog romantičara Manfred uvertira i Simfonija br. 4 u d-molu", saopćeno je iz Sarajevske filharmonije.

A da klasična muzika nije privilegija samo malog i odabranog kruga ljudi govore i aktivnosti Sarajevske filharmonije koja je krenula sa približavanjem svijeta klasične muzike svim građanima Sarajeva. Tako će članovi Sarajevske filharmonije narednih sedmica posjećivati škole kako bi djecu i omladinu educirali o različitim muzičkim formama, a za 17. april pripremaju koncert za najmlađu publiku pod nazivom "Simfonija igračaka“. Koncert će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo u dva termina, 12:00 i 14:00 sati.

Odlazak u škole neće biti jedini izlazak Sarajevske filharmonije iz koncertnih zdanja. Naime Filharmonija planira organizirati veliki koncert na otvorenom početkom maja u jednom od sarajevskih parkova, a na programu će biti izvedene poznate muzičke numere iz filmova.

"Izuzetna prošlogodišnja iskustva i reakcija publike kada smo izveli popularne songove iz mjuzikla navela su nas da i ovog proljeća izađemo iz našeg redovnog repertoara i pripremimo koncert filmske muzike,“ kaže Samra Gulamović, direktorica Sarajevske filhramonije.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: