Kultura
0

Sarajevo: Večeras susret sa Enkijem Bilalom u CDA

FENA
U povodu objavljivanja integralne "Tetralogije Monstruma" na francuskom jeziku te četvrtog i posljednjeg dijela ove tetralogije na bosanskom jeziku pod nazivom "Četiri?", večeras će u Sarajevu biti upriličen susret s Enkijem Bilalom, jednim od najvećih strip autora današnjice.

U okviru promocije vodit će se i javni razgovor o Bilalovom stvaralaštvu. Učestvovat će strip autor i dobitnik nagrade na konkursu za najbolji bh. strip Boris Stapić, strip autor i publicist Muhamed Kafedžić, uime izdavača stripa Azra Pita, izdavačka kuća Publika. Moderator razgovora će biti Ahmed Burić.

Nakon promocije bit će održana projekcija filma "Kinomonstrum", urađenog u 3D tehnici kao mješavina Bilalovih animacija i igranog filma.

U subotu 24. novembra strip crtači će imati posebnu priliku da ponovno u CDA razgovaraju i razmijene iskustva s jednim od najcijenjenijih autora svjetskog stripa u posljednje tri decenije.

Organizatori ove manifestacije su Centar Andre Malraux, izdavačka kuća Publika i agnes b, a susret će biti održan u CDA s početkom u 20.00 sati.