{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Večeras premijera plesnog komada "Kef-kafim" Izraelskih umjetnika

F
FENA
25.2.2008. u 13:13
0
0
Sarajevo: Večeras premijera plesnog komada "Kef-kafim" Izraelskih umjetnika
0
Sarajevo: Večeras premijera plesnog komada "Kef-kafim" Izraelskih umjetnika
Ansambl Kibbutz dance company iz Izraela izvest će večeras na sceni Narodnog pozorišta svjetsku premijeru komada "Kef-kafim", predstavljajući se u okviru Internacionalnog festivala "Sarajevska zima".
Ansambl čine dvije grupe sa 42 plesača, od kojih će njih 17 nastupiti na sarajevskoj sceni, izvodeći spomenuti komad prvi put van izraelskih granica.

Međunarodni menadžer i direktor grupe Eytan Pe'er pojasnio je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da riječ kef-kafim znači radost slobode, pokreta, muzike i sunca. Stoga je upravo ples, a ne priča okosnica komada.

On je naglasio da ansambl cjelokupne pripreme i rad realizira u kibbutzu, svojevrsnoj izraelskoj komuni ili zajednici, gdje svi zajedno borave.

Umjetnički direktor i koreograf grupe Rami Be'er ističe da je predstavu "Kef-kafim" odabrao kao njihovu najbolju izvedbu kojom bi se predstavili na prvom gostovanju u okviru Festivala "Sarajevska zima".

Predstava je za njega jedinstvena jer predstavlja čisti ples i pokret, donoseći izražajnost plesača kroz povezanost plesa i muzike. Ona nema priču, već donosi kratke epizode iz svakodnevnog života o shvatanju dobra i zla te drugih životnih pojava i dilema.

Muziku je odabrao iz različitih izvora i s različitih strana svijeta, a vodilja mu je bila izabrati onu koja će uspostaviti najbolju komunikaciju s publikom te stvoriti raznoliku atmosferu.

Dobar uspjeh na premijernoj izvedbi u Sarajevu članovima ansambla je poželjela ambasadorica Izraela u BiH Amira Arnon, naglasivši da će festivalska publika večeras uživati u najboljoj izraelskoj pozorišnoj izvedbi.

Plesna predstava "Kef-kafim" počinje u 20.30 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: