{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Sutra na Dobrinji druženje s piscima

F
17.6.2008. u 12:31
0
0
Sarajevo: Sutra na Dobrinji druženje s piscima
0
Sarajevo: Sutra na Dobrinji druženje s piscima
Muzičko-poetski program "Druženje s novogradskim piscima" bit će održan sutra u "Kući Hadžihalilovića“ na Dobrinji u 16 sati.
Ovo druženje se održava u okviru kulturno-sportske manifestacije "Novogradski dani 2008.“

U programu će sudjelovati književnici: Zilhad Ključanin, Rajko Đurica, Mirsad Bećirbašić, Stevan Tontić, Šaban Šarenkapić, Elvir Solak (gitara) a moderator je književnik Fuad Kovač.

Poznato je da na području općine Novi Grad živi veliki broj pisaca i drugih kulturnih stvaralaca. Stoga je ideja da se novogradski pisci što više uključe (i uključuju) u kulturna dešavanja i na području ove općine, da predlažu ali i sudjeluju u određenim programima, odnosno projektima.

Sve je ovo rezultat nastojanja općine Novi Grad, s načelnikom Damirom Hadžićem na čelu i novoformiranog Udruženja građana "Futur art", da se otvori saradnja s piscima, posebno gostovanjem (programima) lektirskih pisaca u novogradskim osnovnim školama.

Ovo je izuzetna prilika, u okviru ovogodišnjih "Novogradskih dana", u obnovljenoj "Kući Hadžihalilovića“ , govoriti stihove uz gitaru, prozne ulomke, govoriti o kulturi - lokalno i globalno, o načinima da se knjiga što više približi onima od kojih je daleko, govoriti o položaju pisca, o "kući Hadžihalilovića“ kao mjestu koje bi se ubuduće trebalo upotpuniti raznolikim aktivnostima iz kulture.

Ovo muzičko-poetsko druženje bit će svojevrsan početak "kulturnoga života“ na ovom prostoru da bi i ostale još više zainteresirali za kulturu i obrazovanje, kao jedan od budućih stupova ove zemlje, saopćeno je danas iz "Futur art“ Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: