{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Pozorište "Zetski dom" večeras s predstavom "Višnjik" A.P. Čehova

F
6.3.2006. u 14:05
0
0
Sarajevo: Pozorište "Zetski dom" večeras s predstavom "Višnjik" A.P. Čehova
0
Sarajevo: Pozorište "Zetski dom" večeras s predstavom "Višnjik" A.P. Čehova
U okviru programa Festivala Sarajevo "Sarajevska zima" večeras s početkom u 20.00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će odigrana predstava "Višnjik" A.P. Čehova u izvedbi Kraljevskog pozorišta "Zetski dom", Cetinje.
Čehovljev "Višnjik" je tranzicijska priča o sutonu i dekadenciji plemstva i dolasku "novobogataša" koji nemaju sluha za stare vrijednosti.

"Ovo je divna, kolektivna predstava, vrlo tačna i jednostavna u odnosima među karakterima. Predstavu smo postavili bez velikog pritiska i potrebe za modernizacijom djela slavnog pisca", rekla je na današnjoj konferenciji za novinare jedna od glumica Varja Đukić.

Pozorište s Cetinja prvi put gostuje u Sarajevu, a njihov dolazak označio je nastavak saradnje između "Sarajevske zime" i umjetnika iz SCiG.

"Postavljanje "Višnjika" je uvijek zahtijevno, ali "Zetski dom" je to uradio čitko i jasno. Predstava govori o vremenu sadašnjem i vremenu koje dolazi i meni je bilo zadovoljstvo raditi s ovim ljudima", kazao je sarajevski glumac Dragan Jovičić koji će večeras tumačiti ulogu Gajeva.

Reditelj predstave je Ivica Kunčević, a uloge tumače Varja Đukić, Jelena Nenezić, Nada Vukčević, Branimir Popović, Dragan Jovičić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: