Kultura
0

Sarajevo: Potpisan ugovor za snimanje promotivnih spotova "Enjoy business BiH"

FENA
Direktori Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) i Refresh Productiona Haris Bašić i Ademir Kenović potpisali su danas u Sarajevu ugovor o snimanju kratkog filma i sedam promotivnih spotova "Enjoy business Bosnia and Herzegovina".

Riječ je o kratkom filmu i spotovima u kojima će biti prikazane mogućnosti za ulaganje u BiH te najznačajniji bh. proizvodi, saopćeno je iz FIPA-e.

Nakon dosadašnje uspješne suradnje između FIPA-e i Refresha na projektu "Enjoy life Bosnia and Herzegovina", suradnja se nastavlja novim projektom.

Emitiranje višestruko nagrađivanog promotivnog videa "Enjoy Life" o turističkim potencijalima BiH na CNN-u, te zemlji i inozemstvu ocijenjeno je veoma pozitivnom kampanjom radi promjene imidža o BiH i privlačenja turista, ali i stranih investitora.

Interes je iskazan i na svim skupovima u inozemstvu na kojima je FIPA vršila prezentacije o bh. investicionim potencijalima i projektima.

Ademir Kenović je pohvalio ideju direktora Bašića da se nastavi biznis usmjeren porukama prema potencijalnim partnerima, istaknuvši da će to svakako doprinijeti otvaranju bh. ekonomije.

"Ovim će se pokazati privredna dostignuća i potencijali naše zemlje. Kvalitetom mnogih naših proizvoda možemo konkurirati na Zapadu", kazao je Kenović.

Direktor Bašić je naglasio da je 2007. godina bila do sada daleko najuspješnija u pogledu priliva stranih ulaganja, što je još jedan od dokaza da ulagači prepoznaju Bosnu i Hercegovinu kao stabilnu zemlju u koju je ekonomski profitabilno ulagati.

Novi promotivni film poboljšat će promociju bh. potencijala u svijetu i doprinijeti da se investicioni zamah u BiH nastavi.