|

Sarajevo: Osam godina rada galerije Boris Smoje

Sarajevo: Osam godina rada galerije Boris Smoje
0
F
FENA
2.2.2013. u 21:27
7
komentara
0

dijeljenja
1/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
11/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
12/12 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Galerija Boris Smoje u Sarajevu obilježila je večeras osam godina rada otvaranjem likovne izložbe čiji dio čini stalnu galerijsku postavku.
Osim dijela afirmisanih umjetnika kao što su Mica Todorvić, Ljubo Lah, Edo Numankadić i mnogi drugi, izložene su slike i mladih autora, poput Admira Halilovića i ostalih.

Ideja o osnivanju ove galerije potekla je od Nere Smoje, supruge Borisa Smoje, rekla je na otvorenju izložbe Tanja Jovanović, koja je, zajedno sa Nadijom Esapović i Admirom Halilovićem, prije osam godina zdušno podržala inicijatvu gospođe Smoje.

U međuvremenu je galerija ugostila djela mnogih umjetnika, nastojeći što češće da to budu i mladi ljudi, te je promovirala, također, filmsku, književnu i druge umjetničke izraze, kazala je Jovanović.

Galerija Boris Smoje izrasla je i u mjesto susreta sarajevskih slikara, fotografa, novinara, pisaca i mjesto u kojem su se rađale mnoge ideje i brojni projekti.

Aktivista Igor Smiljanić naglašava da je za osam godina rada postala jedna od društvenih i kulturnih institucija Sarajeva, koja je dala priliku mnogim umjetnicima da pokažu svoj rad.

Na otvorenju ove izložbe stihove Mike Antića govorio je Miki Trifunov.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...