{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Osam godina rada galerije Boris Smoje

F
2.2.2013. u 21:27
0
7
Sarajevo: Osam godina rada galerije Boris Smoje
0
Galerija Boris Smoje u Sarajevu obilježila je večeras osam godina rada otvaranjem likovne izložbe čiji dio čini stalnu galerijsku postavku.
Osim dijela afirmisanih umjetnika kao što su Mica Todorvić, Ljubo Lah, Edo Numankadić i mnogi drugi, izložene su slike i mladih autora, poput Admira Halilovića i ostalih.

Ideja o osnivanju ove galerije potekla je od Nere Smoje, supruge Borisa Smoje, rekla je na otvorenju izložbe Tanja Jovanović, koja je, zajedno sa Nadijom Esapović i Admirom Halilovićem, prije osam godina zdušno podržala inicijatvu gospođe Smoje.

U međuvremenu je galerija ugostila djela mnogih umjetnika, nastojeći što češće da to budu i mladi ljudi, te je promovirala, također, filmsku, književnu i druge umjetničke izraze, kazala je Jovanović.

Galerija Boris Smoje izrasla je i u mjesto susreta sarajevskih slikara, fotografa, novinara, pisaca i mjesto u kojem su se rađale mnoge ideje i brojni projekti.

Aktivista Igor Smiljanić naglašava da je za osam godina rada postala jedna od društvenih i kulturnih institucija Sarajeva, koja je dala priliku mnogim umjetnicima da pokažu svoj rad.

Na otvorenju ove izložbe stihove Mike Antića govorio je Miki Trifunov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: