{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Osam godina rada galerije Boris Smoje

F
2.2.2013. u 21:27
0
7
Sarajevo: Osam godina rada galerije Boris Smoje
0
Galerija Boris Smoje u Sarajevu obilježila je večeras osam godina rada otvaranjem likovne izložbe čiji dio čini stalnu galerijsku postavku.
Osim dijela afirmisanih umjetnika kao što su Mica Todorvić, Ljubo Lah, Edo Numankadić i mnogi drugi, izložene su slike i mladih autora, poput Admira Halilovića i ostalih.

Ideja o osnivanju ove galerije potekla je od Nere Smoje, supruge Borisa Smoje, rekla je na otvorenju izložbe Tanja Jovanović, koja je, zajedno sa Nadijom Esapović i Admirom Halilovićem, prije osam godina zdušno podržala inicijatvu gospođe Smoje.

U međuvremenu je galerija ugostila djela mnogih umjetnika, nastojeći što češće da to budu i mladi ljudi, te je promovirala, također, filmsku, književnu i druge umjetničke izraze, kazala je Jovanović.

Galerija Boris Smoje izrasla je i u mjesto susreta sarajevskih slikara, fotografa, novinara, pisaca i mjesto u kojem su se rađale mnoge ideje i brojni projekti.

Aktivista Igor Smiljanić naglašava da je za osam godina rada postala jedna od društvenih i kulturnih institucija Sarajeva, koja je dala priliku mnogim umjetnicima da pokažu svoj rad.

Na otvorenju ove izložbe stihove Mike Antića govorio je Miki Trifunov.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: