{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Noć nade i muzike

F
14.2.2009. u 15:49
0
0
Sarajevo: Noć nade i muzike
0
Sarajevo: Noć nade i muzike
Više od 200 domaćih i stranih gostiju prisustvovalo je Noći nade i muzike u Domu Armije u Sarajevu u petak kako bi podržali projekte pomoći djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama u BiH.
Organizator ovog humanitarnog gala događaja je Projekt Muzika i boja za nadu i liječenje (MUCHH).

Sponzori su obezbijedili hranu i piće, kao i nagrade izvučene na tomboli. Nagrađene na tomboli izvlačili su francuska ambasadorica Maryse Berniau, američki ambasador Charles English, nizozemski ambasador Karel Vosskuehler, norveški ambasador Jan Braathu, član Direkcije Raiffeisen banke Alexander Zsolnai, te komandant Glavnog štaba NATO-a u Sarajevu brigadni general Sabato Errico, između ostalih, saopćeno je iz Projekta MUCHH.

Tokom večeri prisutni su mogli pogledati izvedbu Baletne škole iz Zenice, te Duvačkog trija Maestro u organizaciji Emira Nuhanovića.

Na međunarnoj reviji kostima nastupili su modeli od dvije do deset godina, a koreografiju je osmislila volonterka Linda Ots.

"Laku noć, Goodnight Sarajevo", dvojezična slikovnica koju je nedavno predstavio Projekt MUCHH, mogla se kupiti tokom večeri, a prodato je više od 100 slikovnica.

Tokom Noći nade i muzike organizatori su objasnili ciljeve Projekta MUCCH, i pozvali su ljude da ponude, volonterski, usluge, kao i finansijsku podršku za ovaj značajni poduhvat, radi pomoći malim pacijentima iz cijele Bosne i Hercegovine koji boluju od raka.

"Najznačajniji element našeg projekta je dizajn i dekoracija devet soba za djecu oboljelu od raka na novoj Pedijatrijskoj klinici", rekla je Cheryl Romano, koordinator Projekta MUCCH.

"Očekujemo da će radovi biti okončani do kraja februara. Arhitekt, dizajner enterijera, umjetnik, te studenti sarajevske Akademije likovnih umjetnosti, ponudili su svoje usluge u dobrotvorne svrhe kako bi renovirali prostorije na način koji umanjuje kliničku atmosferu a približava atmosferu dječije spavaće sobe."

Romano je također naglasila da Projekat MUCHH nastoji obezbijediti materijale za crtanje, trenerke, pidžame i igračke za male pacijente na Klinici. Osim toga, organizuje posjete pjesnika i pisaca koji djeci čitaju svoja djela, a predstoje i posjete muzičara te umjetnika koji će moći crtati i slikati sa djecom.

“Budući da je prva faza Projekta gotovo okončana, mi ćemo sada usmjeriti naše napore u pravcu jačanja Grupe za podršku roditeljima. U rad Grupe već su se, volonterski, uključili klinički psiholog kao i stručni savjetnici. Namjera nam je i da krenemo s programom podrške liječnicima i sestrama koji rade na Klinici,” kazala je ona.

MUCHH je partnerski projekt Međunarodnog kluba žena, a glavnu podršku Projektu daju Raiffeisen banka, NATO, EUFOR i Oružane snage BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: