{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


"Sarajevo - moj grad, mjesto susreta" predstavljena u Pekingu

S
Sarajevo-x.com
23.3.2012. u 19:19
0
9
"Sarajevo - moj grad, mjesto susreta" predstavljena u Pekingu
0
Monografija "Sarajevo – moj grad, mjesto susreta" koja je objavljivana u nastavcima na portalu Sarajevo-x.com predstavljena je u Pekingu, u organizaciji Ambasade BiH u NR Kini i Udruženja Urban iz Sarajeva.
Amel Kovačević i Jasminko Halilović
Amel Kovačević i Jasminko Halilović

Priča o Sarajevu izdvojena iz monografije i prevedena na kineski jezik otišla je na hiljade značajnih adresa širom Kine u funkciji promocije glavnog grada BiH. Gospodin Amel Kovačević, ambasador BiH u Kini ističe za Sarajevo-x.com:

"Zadovoljstvo nam je ugostiti mlade umjetnike iz Sarajeva i pružiti im podršku u njihovom nastojanju da promoviraju svoj grad van granica BiH. Uloga NR Kine u svijetu bit će sve značajnija u vremenu pred nama, stoga je jasno koliko je svaka promocija BiH u Kini važna za budućnost države.“

Foto-monografija "Sarajevo – moj grad, mjesto susreta" objavljena je u okviru Udruženja Urban. Osim u Sarajevu, predstavljena je u Beogradu u okviru festivala "Dani Sarajeva u Beogradu", te u Austriji u okviru Evropskog Foruma Alpbach.

Autor monografije Jasminko Halilović o gostovanju i Kini kaže:

"Bilo kakva kulturalna razmjena između BiH i Kine je rijetkost, stoga smatram ove naše napore uspjehom. Uostalom, kada sam sa ostalim koautorima počeo raditi na izradi monografije, glavni cilj i jeste bio plasirati priču o Sarajevu u kakvo vjerujemo što dalje. Mislim da je prevođenje dijelova knjige na kineski jezik potvrda da je cilj ostvaren.“


Za one čitaoce koji govore kineski, ili imaju prijetelje koji govore kineski, Ambasada BiH u Kini pripremila je i elektronsku izložbu dijelova monografije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: